vakantiehuisverhuur-hongarije-Pecs01

Pecs (in combinatie met Orfu)

Pécs is met 158.942 inwoners (2001) de op vier na grootste stad van Hongarije. De stad ligt in het zuidwesten van het land, in de beschutting van het Mecsekgebergte, even ver van de Donau als van de Drau. Het is de hoofdstad van het comitaat Baranya. Sinds 1954 is het een “stad met comitaatsrecht” (megyei jogú város). Als zuidelijkste grote stad van Hongarije wordt de stad gekenmerkt door een mediterraan aandoende sfeer. Bovendien herbergt de stad de opvallendste Turkse bouwwerken van Hongarije, die in het land verder niet bijzonder talrijk zijn.

vakantiehuisverhuur-hongarije-Pecs02
vakantiehuisverhuur-hongarije-Pecs03
vakantiehuisverhuur-hongarije-Pecs04

Pécs is een universiteitsstad en heeft mijnbouw (uranium, steenkool), keramische industrie (de porseleinfabriek Zsolnay), lederwaren- en voedingsmiddelenindustrie. De streek ten zuiden van de stad produceert wijn. De kunstenaar Viktor Vasarely werd in Pécs geboren. Ten zuiden van de stad ligt de luchthaven Pécs-Pogány.


vakantiehuisverhuur-hongarije-Orfu01

Orfu

De route naar Orfu kan worden genomen via de weg 6 naar Pecs.

Orfu-meren-en-manege-(4)

Orfu-meren-en-manege-(1)
IMG_3702s
Vanaf Szigetvar ri.Pecs over 15 a 20 km bij de stoplichten richting Bukkosd naar Hetvheley naar Orfu. Daar zijn mooie meren, zwembaden en een goede restaurants.